Spektakularan koncert profesora Muzičke škole

Sjajan koncert “Gradu s ljubavlju” priredili su sinoć profesori Muzičke škole Herceg Novi. Publika je uživala u nadahnutim izvođenjima, raznovrsnom repertoaru i prazničnoj atmosferi kojom je odisala koncertna sala.

Profesori škole za osnovno muzičko obrazovanje na koncertu upriličenom povodom Dana grada, osim klasičnih kompozicija, svirali su i filmsku muziku, što je naišlo na odličnu reakciju publike.

U ovoj obrazovnoj ustanovi ne kriju zadovoljstvo uspjehom koncerta, jer su, kako je za RTHN kazala direktorica Nives Nenadović, na pravi način obilježili praznik grada.

-Ja sam prezadovoljna, prije svega izborom programa koji je bio veoma interesantan i različit. Trudimo se da svaki put pokažemo nešto novo i da predstavimo sve instrumente, tako da zainteresujemo djecu da upišu sve instrumente, ne samo ove najpopularnije. Mislim da je publika jako lijepo reagovala na koncert, a ono što je ostavilo jako lijep utisak je da, kada su kolege odlazili sa scene, aplauz se nastavio i u „bekstejdžu“ gdje smo jedni drugima bili podrška, rekla je Nenadović.

Od brazilske kompozicije, preko klasične i filmske muzike, do operske verzije pjesme “Dolazim Boko” nizale su se kompozicije, posebno birane za ovaj koncert. Profesorica harmonike Bosiljka Kulišić ističe da im je posebna čast što su bili dio proslave.

-Mi smo presrećni. Izvela sam „Tico, tico“ sa našim dragim kolegama Jovankom Veljović na klaviru i Oliverom Nedovićem na udaraljkama. To je jedna brazilska kompozicija koja je tu da nas sve pokrene, i odsvirali smo je u čast našeg grada kao poklon našoj divnoj hercegnovskoj publici. Prezadovoljna sam, i uvijek tako napravimo neku kombinaciju koja će da zadovolji naše muzičke potrebe, al isto tako da razveseli našu publiku i da pokaže kako umjetnost pomjera granice i kako donosimo i zvukove drugih naroda u naš grad. Publika je stvarno divno reagovala, mislim da su oni srećni, a mi smo prezadovoljni što smo uspjeli, evo već tradicionalno, da realizujemo ovaj koncert kao poklon našim građanima i gradu, kazala je Kulišić.

Za pofesoricu klavira Jovanku Veljović svaki koncert posvećen našem gradu predstavlja zadovoljstvo, a ovaj je bio poseban iz više razloga.

-Utisci su jedinstveni i velika je čast što mogu na ovaj način da dam doprinos proslavi Dana oslobođenja Herceg Novog. Inače, večerašnji koncert je za mene poseban iz nekoliklo razloga. Prvo što sa koleginicama Anitom i Jelenom Popović obilježavam desetogodišnjicu uspješne profesionalne saradnje; ovo je deseta godina kako mi nastupamo i ne preskačemo bukvalno nijedan koncert profesora. Drugo moje večerašnje zadovoljstvo je nastup sa mojom nekadašnjom učenicom Ljubicom Pešić. Istovremeno sam i ponosna i srećna što imam priliku da nastupam sa nekim kome sam ja nekad bila nastavnik, a sad smo kolege, i obje uspješne u tom pedagoškom radu. Ovaj koncert obilježava i prvi nastup sa Nikolinom Tomašević, mojom dragom koleginicom, zbog čega sam takođe jako srećna, i naravno sa Bosiljkom Kulišić sa kojom već uveliko nastupam i sarađujem i sa kolegom Oliverom Nedovićem. Uvijek može bolje i više, ali sam veoma zadovoljna, istakla je Veljović.

I njena bivše učenica, profesorica klavira Ljubica Pešić, srećna je zbog zajedničkog nastupa i koncerta kojim daju doprinos proslavi dana grada.

-Velika je čast i privilegija raditi sa profesoricom Jovankom, sada već koleginicom. Zadovoljstvo je još veće nastupati i raditi sa njom i dijeliti ove školske dane, sada samo sa druge strane učionice. Satisfakcija je, naravno, na našoj strani, to je jednostavno nešto što nas ispunjava da publika uživa u tome što im priređujemo i da bude dobro prihvaćeno. Jako je bitno da i mi damo došprinos obilježavanju Dana grada. Herceg Novi je umjetnički grad, tu su sve velike zvijezde muzike, umjetnosti uopšteno, bile, boravile, i dalje su među nama, tako da je jako bitno održavati tu vezu muzike i umjetnodsti prema ovom gradu, rekla je Pešić.

Profesor gitare Aleksandar Bubanja ističe razmjenu energije sa publikom koja je odlično reagovala na novine u repertoaru.

-Osjećaj je, kao i uvijek, jako lije. Kolege pokušavaju da predaju što više energije publici i da se to doživi na što ljepši način. Ova kompozicija koju sam ja svirao je malo efektnija, nije  toliko popularna, ali cilj je da malo proširimo repertoar koji se iz godine u godinu mijenja. Reakcija publike nam je jako bitna i volimo što svaki put kad odsviramo nešto na sceni da publika to prepozna, da im se svidi, a kad im se svidi oni to i isprate aplauzom, navodi Bubanja.

Koncert je završen operskom verzijom pjesme “Dolazim Boko”, što je bilo posebno i za publiku i za učesnike, ističe profesorica solo pjevanja Nikolina Tomašević.

-Bilo je predivno, zaista su emocije bile posebne jer je ovaj koncert posvećen našem gradu, i naše kolege su izabrale divan program. Imali smo od filmske muzike do nekih kompozicija iz romantizma, tako da je zaista bio veoma divan program, i za kraj je bila  naša divna pjesma„Dolazim Boko“. Zaista smo ponosni što smo mogli da poklonimo ovako koncert našem divnom gradu, i zaista je posebna emocija izvoditi ovu pjesmu posvećenu našem divnom gradu, u aranžmanu Jovanke Veljović, Anita i Jelena Popović su bile za violinom tako da smo stvarno na najljepši način upotpunili koncert. Baš smo bili inspirisani jer je došlo zaista mnogo ljudi i samim tim je zadovoljstvo bilo veće, istakla je Tomašević.

U okviru proslave Dana grada program se nastavlja koncertom u Gradskom Paviljonu, gdje će, večeras od 19 časova, nastupiti učenici muzičke škole i članovi gradske muzike.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here