U ponudi zakup dijela obale na Toploj

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore objavilo je javni poziv za zakup obale za izgradnju novog kupališta u Herceg Novom, neposredno uz Šetalište Pet Danica, između izgrađene hotelske plaže hotela San rizort i Milašinovića plaže u dužini od 110 m, površine oko 500 m², sa pripadajućim akvatorijumom, obuhvatajući obalu i planirano kupalište, po minimalnoj cijeni godišnjeg zakupa od 1,40 eura po kvadratu.

Ponude se dostavljaju svakog radnog dana od 08:30 do 16.00 sati neposrednom predajom na arhivi javnog preduzeća, najkasnije do 06. oktobra do 11 časova.

Plansko rješenje lokacije je određeno Prostornim planom posebne namjene za obalno područje.

Uređenje obale i kupališta vrši se prema Urbanističko tehničkim uslovima koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Herceg Novi.

Uvažavajući da se lokacija nalazi u obuhvatu granica Prirodnog  i kulturno-istorijskog područja Kotora i njegove zaštićene okoline, upisanog na Listi svjetske baštine UNESKO-a, čije su granice definisane Zakonom o zaštiti prirodnog i kulturno–istorijskog područja Kotora izabrani ponuđač je dužan da pribavi Konzervatorske uslove i da izgradnju realizuje u skladu sa Konzervatorskim uslovima i Konzervatorskim projektom.

Za realizaciju planiranih radova potrebno je kod nadležnog organa sprovesti proceduru procjene uticaja na životnu sredinu, u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu,  u okviru koje će se posebna pažnja obratiti na uticaj i zaštitu morskog i obalnog biodiverziteta i ekosistema. Radovi i djelatnosti koji se budu realizovali na ovom području ni na koji način ne smiju ugrožavati životnu sredinu, obalu i more.

Predmetno kupalište će biti označeno kroz Atlas crnogorskih plaža i kupališta. Morsko dobro se daje u zakup/na korišćenje na period od maksimalno 15  godina. Rok realizacije je najviše 5 godina od dana zaključenja ugovora.

Predmetna lokacija daje se u zakup bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa u Odluci data je bez uračunatog PDV-a.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here