УСПОРЕНА ДИНАМИКА ПОЛАГАЊА КАБЛА НА ЛУШТИЦИ – МЈЕШТАНИ НЕГОДУЈУ

Мјештани Луштице апеловали су на надлежне да се убрза постављање електрокабла од села Клинци до тврђаве Арза, којим ће се струјом напајати дио Луштице и будући ризорт на Мамули. Тврде да је динамика радова успорена а да раскопана траса отежава кретање и свакодневно функционисање.

У писму прослијеђеном нашој редакцији наводе да предвиђена дужина трасе износи око 11 километара а да је кабал постављен на три километра која нису асфалтирана ни враћена у првобитно стање. ЦЕДИС је, наводе мјештани, најавио завршетак радова у наредних мјесец и по а „радови кроз село Тићи се нису помјерили са мртве тачке“.

-Када су радови стартовали прије несто више од два мјесеца мјештани су негодовали јер је кабал био предвиђен само за напајање ризорта Мамула, да би накнадно добили усмену потврду о могућности прикључивања дијела Луштице на електро мрежу – тврде мјештани и истичу да извођач, фирма Електро тим, радове обавља са малим бројем радника те да није обезбјеђено несметано кретање пјешака и одвијање саобраћаја како је наведено у рјешењу којим се одобравају радови.

-Разрован и уништен пут отежава нормалан саобраћај. Школски аутобус не може проћи од Тића ка Клинцима, исто важи и за камион за одвожење комуналног отпада који мора да се врати из села Тића назад преко Радовића и Крашића како би одвезао смеће са Роса.  Родитељи морају возити дјецу и шта ће бити када радови прођу село, па аутобус не буде могао возити дјецу са источног краја Луштице-питају мјештани.

Апелују на надлежне да се убрзају радови како не би овогодишњу сезону дочекали са раскопаним путевима.

Како су раније казали из ЦЕДИСа вриједност радова је 430 000 еура а тим каблом напајаће се дио потрошача на Луштици али и будући инвеститори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here