Za vikend Otvoreno prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe biće održano 9. i 10. septembra na platou Kotobiljskog izvora (pored magistralnog puta Herceg Novi-Trebinje).

Riječ je o jedinstvenom događaju ove vrste u našoj zemlji u cilju očuvanja baštine kroz sport i rekreaciju. Tročlane takmičarske ekipe će svoje umijeće gradnje na suvo iskazati u zadanih 15 minuta, gdje će se zatim, uz dimenzije, mjeriti i njen kvalitet, izgled, način slaganja i nagib zida. Subota od 10:00 do 13:00 sati je rezervisana za one koji misle da se prvo oprobaju u netakmičarskoj atmosferi. Izlazak do Kotobiljskog izvora mogu iskoristiti da se u opuštenijoj atmosferi oprobaju u gradnjii i dobiju savjete na licu mjesta, Nedjeljno takmičenje takođe počinje u 10:00 sati, a trajaće u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.

Organizatori poručuju da je publika  dobro došla, a biće organizovana i animacije za najmlađe koji će takođe moći da čuju i probaju nešto od tehnike rada sa kamenom, prilagođeno uzrastu.

Rok za prijave je  9. septembar (subota), do 13:00 a zainteresovani za gradnju suvomeđe to mogu uraditi putem viber broja  069 360 803.

Organizator događaja je  Agencija za razvoj i zaštitu Orjena a partneri: Planinarski klub Subra, MZ Kameno-Žlijebi i NVU Ruke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here