Džez bej festival: Glas Beti Đorđević odolijeva godinama

Koncertom beogradskog džez kvinteta „Beti i prijatelji” kojeg pored legedarne Beti Đorđević čine: Maks Kočetov-saksofon, Milovan Paunović-piano, Branko Marković-kontrabas i Luka Jovičić-bubnjevi, u Dvorani Park završeno je jubilarno 10. izdanje Džez bej festivala.

Skoro dva sata kvalitetne džez svirke, uz Betinu skromnost, sjajni vokal i saksofon Maksa Kočetova, koji su se fenomenalno dopunjavali, bilo je nedovoljno za publiku koja je željela još.

Đorđević za RTHN otkriva da uz dobru publiku nije teško podijeliti emocije koje nosi muzika.

– To što radim, radim srcem i dušom, tako doživljavam muziku. Posvetim publici poslednji atom snage zbog emocije koju dobijam od nje – navodi ona.

Glas Beti Đorđević ne samo da odolijeva godinama, nego je, čini se, vremenom sve bolji, mada ona, kako je kazala, ne vodi mnogo računa o njemu.

Beti Đorđević

– Glas kao organ u čovjeku stari, kao i sve ostalo. Ali ja samo od rijetkih koji maju tu privilegiju u životu, da me glas služi i da volim ono što radim – kazala je ona.

Prezadovoljna publika burnim aplauzima ispratila je svaku od biranih pjesama za ovaj nastup, a na kraju bend je vratila na bis, jer ovako kvalitetne svirke nikad nije dovoljno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here