U subotu modna revija Udruženja „Zrak sunca“

Udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak sunca“ u subotu 25. avgusta organizuje 5. Modnu reviju u okviru projekta „Hercegnovski modni kutak“, čiji je cilj zapošljavanje djevojaka sa invaliditetom.

Projekat je ove godine dobio podršku Zavoda za zapošljavanje, Biroa rada Herceg Novi, pa će na tri mejseca biti zaposlene tri djevojke sa invaliditetom, a Udruženje će angažovati i krojačicu, koja će raditi sa njima, priča predsjednica Ljiljana Krstić.

Ljiljana Krstić, predsjednica Udruženja „Zrak sunca“

– Nastojimo da djevojke sa invaliditetom obučimo barem za neke segmente krojenja, šivenja, dizajniranja da one u budućnosti imaji osnov za neko svoje buduće zanimanje, da nakon smrti roditelja imaju čine da se bave i opstanu u životu – navodi ona.

Projekat „Hercegnovski modni kutak“ i ove godine dobio je podršku lokalne uprave, uz čiju pomoć, kako je kazala Krstić, opstaju sve ove godine.

– Svake godine imamo nove generacije djevojaka kojima su potrebne maturske haljine, a koje mi rado poklanjamo. Ove godine uveli smo još jednu kategoriju, kojoj bi mogli da pomognemo, pa to nisu samo djevojke iz socijalno ugroženih porodica ili Dječijeg doma, već i najbolje učenice maturskih razreda osnovnih i srednje škole – priča Krstić.

Modna revija će i ove godine biti jako bogata modelima haljina, a biće angažovano oko 15 djevojaka, uglavnom volonterki.

– U poslednje vrijeme pomažu nam volonterke Crvenog krsta, one će biti naši modeli, a tu su i naše volonterke, a naravno priključiće nam se i volonterske iz Opštine Herceg Novi – najavila je Krstić.

Početak programa na platou ispred solitera stare faze Instituta Igalo zakazan je za 19:30 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here