KOL CENTAR ZA INFORMACIJE O UPISU U BIRAČKI SPISAK

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi, koji će se održati 9. maja 2021. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Kol centar“ sa jedinstvenim brojem 19820. „Kol centar“ će raditi svakog dana počev od ponedeljka, 26. aprila, u terminu od 8 do 20 časova, dok će na dan izbora raditi u periodu od 7 do 20 časova.

Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa – saopšteno je iz MUP-a.

Građani će pozivanjem ovog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces, a povodom raspisanih izbora za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi.

Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

Za dane predstojećih praznika, odnosno 30. aprila, 1., 2. i 3. maja, „Kol centar“ će raditi po skraćenom radnom vremenu u terminu od 08 do 14 časova.

Iz MUP-a napominju da će Područna jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, Ministarstva unutrašnjih poslova, u vrijeme održavanja izbora, u nedelju, 9. maja 2021. godine, raditi u periodu od 7 do 20 časova, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here