Obilježen jubilej Vaterpolo kluba Kumbor

Povodom velikog jubileja, 50 godina rada i postojanja Vaterpolo kluba Kumbor, na otvorenom bazenu u Kumboru, odigrana je prijateljska utakmica bivših igrača Kumbora i bivših igrača klubova duž novske rivijere.

Rezultat nije bio u prvom planu, već druženje i sjećanje na lijepe dane, kada se igrala Ljetnja liga, a bazeni duž novske rivijere bili prepuni vaterpolista i posjetilaca.

U sastavu Kumbora nastupali su: Mirko Šparović, Nebojša Vavić, Danilo Vavić, Milo Žmukić, Stefan Vidović, Nikola Kovačević, Božo Fanfani, Petar Mijušković, Marko Mračević, Nenad Milanović, Filip Trajković, Janko Bijelić, Tomo Lazarević, Stevo Kmezić, Slobo Slavić i Mišo Adžić.

Za ekipu Novske rivijere nastupali su: Nikola Begović, Siniša Matijašević, Dražen Bosnić, Vlado Bošković, Vlado Bijelić, Ilija Vuksanović, Banjo Mitrović, Filip Andrić, Blagoje Ivović, Boris Zloković, Boško Đurovski, Petar i Pavle Stanojlović.

Utakmica je obilovala velikim brojem dobrih pogodaka i akcija a igrači novske rivijere slavili su rezultatom 11- 6 po četvrtinama 2-1, 2-3, 5-1, 2-1.

Utakmica je protekla u divnom ambijentu, uz veliki broj posjetilaca. Ekipe su pružile koliko su mogle u ovom trenutku, rezultat je bio u drugom planu.

Vladimir Ivović

– Koristim priliku da se zahvalim svima koji su došli i pomogli da obilježimo ovaj jubilej, rekao je nakon susreta Vladimir Ivović predsjenik VK Kumbor.

Kuriozitet je da vaterpolo klub Kumbor nije član Vaterpolo saveza Crne Gore. Novim zakonom o sportu iz 2018. godine, klub iz Kumbora je uvršten u kategoriju Sportsko rekreativnih društava.

– Iskreno se nadam i vjerujem, da će u nekom narednom periodu VK Kumbor, kao i svi klubovi duž rivijere opet biti dio Vaterpolo saveza Crne Gore. Koristim priliku da domaćinima čestitam značajan jubilej, rekao je direktor vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Radovan Milinić.

Ispred Opštine Herceg Novi na ovoj manifestaciji bio je sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi Mitar Kisjelica.

Mitar Kisjelica

– Čestitke domaćinima, ovo je duga tradicija. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti ovoliko posjetilaca. Želja svih je da vaterpolo liga tokom ljeta opet zaživi. Mi ćemo to podržati, rekao je Kisjelica.

Vaterpolo i plivački klub Jadran prošle godine proslavio je jubilej od 100 godina postojanja. Veliki doprinos u radu i rezultatima Jadrana, godinama u nazad, daju klubovi duž rivijere.

Miloš Mračević

– Čestitam Kumboru pola vijeka postojanja. Radujem se što smo svi ovdje. Imati kontinuitet od 50 godine je za respekt. Za Jadran je važno da lokalni klubovi dobro rade, jer je rivijera uvijek bila rasadnih vaterpolo talenata, rekao je direktor VK jadran Miloš Mračević.

Utiske nakon susreta veterana prenio nam je i bivši član Kumbora Filip Trajković.

– Meni vaterpolo klub Kumbor mnogo znači. Ljetnja liga nam je bila mnogo važna i uživali smo dok smo je igrali. Žao mi je što se sada liga ne igra. Bilo mi je divno večeras, puno mi je srce, rekao je Trajković.

Dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, igrač Jadrana i Bijele Boris Zloković, bio je akter veteranskog susreta.

Boris Zloković

– Dugujem organizatorima zahvalnost i čestitam jubilej. Ovo je lijepi događaj i bilo je zadovoljstvo igrati utakmice. Važno je da je rivijera aktivna, da sjeća treniraju, jer ukoliko ne bude dobre rivijere neće biti ni dobrog Jadrana, zaključio je Zloković.

Nakon utakmice uprava VK Kumbor, zaslužnim članovima i bivšim igračima uručila je zahvalnice i plakete, a druženje je nastavljeno u dobrom ambijentu, uz želju svih, da ljetnja liga klubova duž novske rivijere što prije zaživi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here