Koncerti o kojima se priča – Portonovi dovodi još jednu svjetsku atrakciju u Herceg Novi

Nakon sjajnog koncerta Queen Symphony Sensation, održanog proteklog vikenda u Portonovom, zabava se nastavlja do kraja ljeta uz mnogobrojne nastupe i dešavanja za djecu.

U srijedu, 9. avgusta, Marina trg je rezervisan za Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO). BGKO je međunarodni ansambl muzičara sa sjedištem u Barseloni koji se proslavio izvođenjem svojih interpretacija tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Jedinstven zvuk koji je oduševio publiku širom svijeta stvaraju različiti umjetnički uticaji njegovih članova: Margerita Abita (glas, Italija),  Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Julien Kanal (gitara, Francuska), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Ćavi Pendon (klarinet, Španija) i Albert Enkaminanko (udaraljke, Španija). Prije njih, na Marina trgu od 20:00 nastupiće didžej Marko Milošević (MKDSL) poznat po svom Kluboslavija projektu. Kluboslavija se bavi klupskom revitalizacijom pjesama sa prostora bivše Jugoslavije. Vrijeme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze pop, funk, nju vejv, disko, elektro, rok i šlager biseri, a tu se provuku i narodna, etno, folk i dens blaga.

U petak, 11. avgusta, planirano je zabavno popodne za cijelu porodicu. Od 19:00 na Marina trgu će nastupati različiti animatori, na štulama, monociklu i drugi, a za muzičku pratnju zadužen je bend Crveno i crno.

Pravi spektakl očekuje vas 16. avgusta, kada će na Marina trgu nastupiti Cirkus animatori. Klovnovi, džinovi na štulama, veliki šou sa sapunicom, nastupi na trapezu, djevojke sa led krilima i vatrene violine samo su dio programa koji vas očekuje od 20:00 u Portonovom.

Koncert Montenegro Essence biće organizovan 18. avgusta na Vista trgu u Portonovom od 20:00  i predstavlja kombinovanje različitih muzičkih žanrova kroz dijalog nesvakidašnjeg sastava instrumenata muzičkog ansambla. Ovaj koncert gitarskog dua Nikčević i Bulatović pratiće orkestar sastavljen od gudača, duvača, harmonika, bas gitare i perkusija. Moć ovog ansambla nudi široki zvučni dijapazon, od suptilnih romantičnih melodija, pa sve do neuobičajenih grmećih nepravilnih balkanskih ritmova.

Mladi umjetnik Petar Vagner (Fantom) nakon snimanja spota za numeru “Miris Jadrana” se vraća u Portonovi, u subotu, 19. avgusta, gdje će održati koncert na Trgu u naselju. Fantom je izvođač, autor i producent koji je postao poznat u regionu po retro baladi “Barbara” i specifičnim, stilskim obradama eks-Ju pop rok pjesama. Njegovi koncerti su energični i dinamični, a među publikom u halama širom regiona mogu se naći pripadnici i mlađih i starijih generacija. Fantom trenutno radi na pripremi novog albuma, a prvi singl sa istog je pjesma “Miris Jadrana” o nostalgičnin sjećanjima na ljeta provedena na Mediteranu.

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetioce.

Četvrte “Portonovi Kids’ Games” biće organizovane 20. avgusta a ovoga puta donose poligone svestranosti i igre za djecu od 4 do 12 godina, a prijave su moguće na linku. Nakon toga, 26. avgusta, slijedi još jedan događaj za djecu u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom – RetroOlympics.

 

Časovi joge uz zalazak sunca organizuju se svake srijede i nedjelje i u avgustu. Za prijave kontaktirajte trainingstudio@portonovi.com ili +382 67 060 288.

Kalendar događaja u Portonovom je dostupan na linku, a za više informacija možete kontaktirati events@portonovi.com.

PR tekst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here