I za novo izvođenje predstave „Uspomene Sare Bernar“ veliko interesovanje publike

Predstava Uspomene Sara Bernar, rađena u koprodukciji Herceg festa i Hercegnovskog pozorišta, sinoć je odigrana pred punim gledalištem na tvrđavi Forte Mare.

Glumci Tanja Bošković i Dejan Đonović osvjetlili su niz zanimljivih i nevjerovatnih epizoda iz života ove neprevaziđene dive, najveće glumice svih vremena i prve selebriti ličnosti u istoriji. Glumica Tanja Bošković ističe da su svi fakti koji se pominju u predstavi iz njenog života i predstavljaju istoriju pozorišta, pa predstava ima i edukativni karakter.

-Kod nas se i ne zna mnogo o Sari Bernar, bez obzira što je ona s početkom XX vijeka  bila prva koja je putovala i u Ameriku pet puta gostovala i bila planetarno poznata i usudila se da igra Hamleta Englezima. Potpuno nevjerovatne stvari je radila, bila je krajnje ekstravagantna osoba, ali s druge strane postoji taj tragičan dio njene ličnosti i svega što je doživjela. Smjenjivala je upravnike francuske komedije , a s druge strane ličnu borbu i strašno težak život, kazala je Bošković.

Kako ističe Bošković vrlo je srećna što je  kroz glumačku karijeru imala priliku da igra Gretu Garbo, a sad i Saru Bernar

-Odigrala sam ove dvije velike dive i vrlo sam srećna zbog toga , pogotovo sad pred kraj mog bivstvovanja  na sceni, mada nikad se ne zna. Kad se bolje pogledam, vjerovatno ću kao Sara živjeti do dvijestote godine svog života, kazala je Bošković.

Igranje na sceni tvrđave Forte Mare, ocijenila je divnim.

– Obožavam što vidim more i ovaj kamen podsjeća na kuću Sare Bernar, ta osama koja je bila. Ja sam srećna nisam čula muziku. Volim kafanu povremeno, ali ne volim kad čitav grad postane kafana. Najviše volim da postane pozorište , pa poslije može i kafana, zaključila je Bošković.

Predstava Uspomene Sare Bernar biće odigrana na istoj sceni 9. avgusta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here