Džudisti “Igala” bez medalje na Balkanijadi, Kotoranin Milošević prvak

U rumunskom gradu Sibiju proteklog vikenda je održano Balkansko prvenstvo u džudou za mlađe kategorije. Od ukupno 364 takmičara iz osam zemalja, u konkurenciji do 13 godina je učestvovalo je 45 džudista. Među njima su bili i takmičari Džudo kluba “Igalo”, koji su ostali bez medalje, dok je Filip Milošev iz kotorskog kluba “Champion” postao šampion Balkana.

Milošević je ostvario pet pobjeda, savladavši protivnike iz Turske, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Crne Gore.
Iz kotorskog kluba su nastupila još tri takmičara koja nisu osvojila medalje: Danilo Božović, Luka Pavićević i Lazar Roganović.

U sastavu reprezentacije Crne Gore iz Džudo kluba “Igalo” učestvovali su Vuk Andrić u kategoriji do 45 kg i Mihaila Kokot u kategoriji do 31 kg. Prvog dana takmičenja Mihaila Kokot je izgubila medalju u repesažu, dok je u nedelju Vuk Andrić poražen u drugom kolu, takođe od predstavnika Turske.

Džudistima “Igala” je ovo prvo međunarodno iskustvo, a treba istaći i da su bili znatno mlađi od većine takmičara. Po riječima trenera Katarine Mustur Pješivac, ovo je veliko iskustvo za Andrića i Kokot i biće im podstrek za još veći rad u narednom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here