Raspisan tender za izgradnju vodovodnog i kanalizacionog sistema “Igalo-Bare”

Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture raspisalo je tender za izbor izvođača za izgradnju kanalizacionog kolektora “Igalo-Bare” u Igalu.

Kako objašnjava direktor Društva, Milan Zarić, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u ovom dijelu grada nije dovršena, jer naselje nije urbanizovano.

Milan Zarić, direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture

– Mislim da je trebalo raspisati jedan tender za onoga ko će raditi put. Ta jedna kompanija da angažuje podizvođače da uradi kanalizaciju i vodovod. Ovdje je sada riječ o vodovodnoj infrastrukturi, što je u vrijednosti 103 hiljade i kanalizacionoj negdje oko 123 hiljade, što je ukupno oko 227 hiljada eura – navodi on.

Realizacija projekta planirana je na jesen, nakon prestanka zabrane izvođenja građevisnkih radova, Zarić, međutim, ističe da je situacija takva da radove treba otpočeti u što skorijem roku, jer se fekalne vode pri obilnim padavinama izlivaju na ulicu.

– Trebalo bi ga raditi, ali pričamo o sezoni. Ne znam da li je veća sramota da čekamo kraj septembra, pa da radimo punim kapacitetom i da se izgura turistička sezona ili da krenemo sa poslom, pa da uradimo barem nešto što prije možemo. Tamo stvarno imamo ozbiljnih problema sa površinskim vodama, koje će raditi onaj koji bude radio put – smatra Zarić.

Nakon realizacije ovog kapitalnog projekta, biće raspisan novi tender za izbor izvođača koji će raditi kanalizaciju za Drenovik, koja će biti spojena na kolektor Šištet-Bare, čime će konačno biti riješen problem dovoda vode i odvoda kanalizacije u ovom dijelu grada.

Čitav proces, kako je kazao, usporavaju birokratija, izdavanje dozvola i neriješeni imovinsko-pravni odnosi, zbog kojih Opština mora da otkupljuje zemlju od privatnih vlasnika.

Tender je otvoren do 26. juna, za kada je zakazano otvaranje pristiglih ponuda.

Rok važenja ponude je 120 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here