Поново одгођена расправа око раскида уговора о приватизацији болнице Мељине

Болница Мељине

Рочиште по тужби државе против конзорцијума који је приватизовао болницу Мељине  јуче није одржано јер суткиња Радмила Перовић није имала потврду да је држави уручен позив, пише Побједа.

Тако је поново овај вишегодишњи поступак против конзорцијума Инвест банке, Атлас банке, Атлас Капа и Специјалне болнице за интерне болести ,,Свети Никола“, који је болницу купио 2009. године, пролонгиран до јесени.

Поступак је држава покренула прије више од седам година, тражећи раскид уговора, између осталог, због нереализованих инвестиција на које се обавезао конзорцијум. Раскид уговора иницирала је херцегновска општина указујући да компаније Душка Кнежевића нису испуниле уговорну обавезу која се односи на инвестирање 119 милиона еура. Поступак је у више наврата прекидан због стечајева уведених у готово сваку чланицу конзорцијума, а предмет је након одласка суткиње Милице Поповић у пензију, додијељен суткињи Радмили Перовић. На снази је привремена мјера којом је забрањено располагање, отуђење и оптерећење имовине. Ово је само један од спорова који се води у вези вриједне имовине на херцегновској обали, а прошле године је Кнежевићев Атлас кап тужио Владу тражећи накнаду купопродајне цијене од 25 милиона и измаклу добит. Пред међународном арбитражом Кнежевић против Црне Горе води спор тежак пола милијарде.

Подсјећамо, конзорцијум у којем су Кнежевићеве фирме,  купио је болнички комплекс у мелјинама за 25 милиона еура, и то обвезницима које је претходно Атлас група купила од државе за 35 центи. како пише Побједа, приликом куповине комплекса Мељине рачуната им је номинална вриједност од по једног еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here