За матуранте који упишу УЦГ обезбијеђени читачи за личне карте   

За матуранте који се упишу на Универзитет Црне Горе, у студијској 2023/24. години, обезбијеђени су бесплатни читачи за личне карте, њих 3.200, у циљу стављања у функцију дигиталне услуге Универзитета Црне Горе – дигиталног потписивања уговора о студирању.

Један од предуслова за потписивање уговора о студирању је посједовање читача електронске личне карте, па је овим путем свим будућим бруцошима обезбијеђен овај уређај бесплатно.

Наиме, након рангирања, кандидати који су стекли услов за упис, предају оригиналну документацију студентској служби факултету или академије за коју су се пријавили. Том приликом ће моћи да преузму и читаче за личне карте. Уз помоћ читача моћи ће, лако и једноставно, на платформи upisi.edu.me , да потпишу уговор о студирању без накнадног одласка у службу. Ово је, уједно, последњи корак у процесу уписа студената.

Важан предуслов за дигитално потписивање уговора о студирању је активирање личне карте, па стога још једном апелујемо на будуће студенте да то ураде, као припрему за предстојећи упис. Лична карта се може активирати преузимањем софтвера и праћењем упутстава на сајту Владе Црне Горе, на линку Aktiviraj ličnu kartu. 

Е-услуге по мјери студената развијамо у оквиру пројекта “Е-услуге као одговор на Ковид19”, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

Kада је ријеч о самом упису, сви кораци ће бити објашњени текстом конкурса, који Универзитет Црне Горе објављује крајем јуна у дневним новинама које излазе у Црној Гори, као и на званичном сајту  www.ucg.ac.me.

Више информација о студијским програмима УЦГ:  Studentski informator .

Више информација о упису путем платформе upisi.edu.me  у видео објашњењу:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here