КУД Игало награђено на фестивалу у Бугарској

Културно умјетничко друштво „Игало“  на 20. Међународном дјечијем етно фестивалу у Минералној бањи област Хаскова у Бугарској освојило је специјалну награду као најбоље фолклорно друштво у категорији од 11-14 година. 

У два такмичарска дана изведено је 227 тачака, разних етно група, фолклорних ансамбала, вокалних етно солиста вокалних етно група, културно умјетничких друштава. На гала концерту који је био уприличен на завршници фестивала, било је 23 учесника, а КУД Игало је освојило специјалну награду као најбоље фолклорно друштво у категорији од 11 до 14 година.

-Велико нам је задовољство што смо представљали наш град и државу. Дуго смо се припремали за овај фестивал.  Представили смо три кореографије игре из Црне Горе, Боке Которске и Врсуту. Манифестацију је преносила бугарска државна телевизија, а направљен је и филм о овоме фестивалу. На пут је ишло 25 чланова, казао је предсједник КУД Игало Игор Симовић и захвалимо свим који им су помогли у организацији пута у Бугарску.

На фестивалу су учествовала друштва из: Румуније, Турске, Босне и Херцеговине, Србије, Македоније, Молдавије и КУД Игало из Црне Горе. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here