Отворена изложба Босиљке Бакочевић- акварели ода цвијећу и пејзажу

Изложба „Акварели“ Босиљке Бакочевић отворена је синоћ у галерији Јосип Бепо Бенковић. Љубав према акварелу, умјетница је преточила у 24 рада.

Босиљкини акварели су мала опомена да застанемо и обратимо пажењу на оно шта нас окружује, казала је директорица Галерије ,,Артика” Дијана Брацановић

-Они су ода љепоти цвијећа и пејзажа. Њени акварели су њежни, деликатни и снажни. Уз помоћ кичице, боје и воде, корални мотиви који се нижу и који су најзаступљенији у њеном раду нас подсјећају да смо и ми дио природе и да је све промјенљиво. Босиљка слика интуитивно и пуно емоција што доприноси да сваки од ових радова рефлектује позитивну енергију, њежност и смирај. Као да шаљу поруку да нам је потребно мало више њежности и много више доброте, казала је Брацановић.

Посебну страницу у бављењу акварелом, умјетница реализује у атељеу на Цетињу, казала је директорица галерије Јосип Бепо Бенковић Гордана Крунић.

– Кроз прозор атељеа, посматрајући цетињске кровове и природу налази инспирацију за стварање. Упорност, истрајност, самосвјест да су боја, вода свјетлост и живот у Боки Которској, је оно што њеним сликама даје посебну ноту која је у подсвјести остала заробљена и чекала да се феникс емоција  преточи на бијелу подлогу.  Природа је за умјетницу извор надахнућа. У њеним акварелима осјећа се мекоћа, њежни додир латица цвијета који настаје Босиљкиним хватањем преливањем сунчевце свјетлости кроз капи воде, казала је Крунић.

Босиљка Бакочевић истакла је да јој је драго што је у Херцег Новом, граду у којем је одрасла  и завршила средњу школу.

-Срећан сам што је то моје биље стигло у град биља, јер сам опчињена вегетацијом Херцег Новог, казала је Бакочевић.

Изложбу Акварели можете погледати до 30. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here