Акција полиције у више градова

Црногорска полиција у сарадњи с надлежним тужилаштвом врши претресе у више градова.

Како су саопштили из Управе полиције, извршено је 50 претреса објеката које користе 42 лица у Подгорици, Никшићу, Шавнику, Жабљаку, Пљевљима, Бијелом Пољу, Беранама, Колашину, Мојковцу, Цетињу, Будви, Бару, Улцињу, Котору, Тивту и Херцег Новом.

Одузето је неколико комада оружја и дјелова оружја, више стотина комада муниције различите врсте и калибра, девет мобилних телефона, седам возила, око 20.000 еура, скупоцјени сатови, као и одређена документација која би могла указивати на извршење кривичног дјела.

Такође, пронађена је и одузета материја за коју се сумња да је опојна дрога кокаин и опојна дрога марихуана, као и више стотина таблета са листе опијата, ваге за прецизно мјерење и дробилице за марихуану.

Слободе су лишени З.М. и П.С. због сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја слободе је лишен Р.З. код којег је пронађен пиштољ марке ЦЗ М88, док је против Е.Р. поднијета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је извршио исто кривично дјело.

Осим тога, против лица В.С. биће поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело грађење објекта без грађевинске дозволе.

У претресе су укључени и припадници Противтерористичке и Посебне јединице полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here