ХГИ у Парламенту – Црна Гора на западу

Парламентарни избори 2023.

Листа ХГИ „На правој страни“ свијета одржала је завршну конвенцију у Тивту са које је поручено да је ова партија поносна на то што ће представљати Хрвате и све људе грађанске и проевропске оријентације у новом сазиву скупштине Црне Горе у који се заслужено враћа и гдје јој је одувијек и мјесто.

Листу говорника отворио је потпредсједник ХГИ и други на изборној листи, Илија Јановић који је рекао да Хрвати Боке вјерују у рад, љубав и суживот, а да је то могуће остварити само уз самопоштовање и узајамно уважавање, док је Которанка Љиљана Велић је подсјетила да Хрвати Црне Горе баштине више од 60% културног и умјетничког наслијеђа наше државе и да се то благо мора чувати и његовати.

Предсједник Форума младих ХГИ Мато Крстовић је истакао да је сврха бављења политиком проналажење најбољег у нама и дијељењу личних врлина и знања са заједницом.

Дарко Перић је додао да је хрватска заједница у Црној Гори битан еманципаторски фактор читавог друштва, док је оснивач ХГИ Миро Франовић рекао да ентузијазам и способност младих дају пуни смисао његовом 22-годишњем раду на изградњи националне грађанске партије Хрвата у Црној Гори.

Најтрофејнији спортиста у Црној Гори и члан Куће славних, Мирко Вичевић, изразио је увјерење да ће листа ХГИ у овој важној утакмици постићи побједнички погодак. Капетан Бруно Јанковић је подсјетио да је симбол ове кампање компас, јер то је оно што нам је данас, послије година лутања, пресудно потребно и да ће Црној Гори добро доћи наше поморско искуство на бурним морима и оцеанима. Листу ХГИ је подржао и професор Невен СтаничићНа крају се присутнима обратио носилац листе и предсједник ХГИ Адријан Вуксановић који је рекао да га весели што је подршка овој листи први пута стигла и од оних који нису припадници хрватске националне заједнице, али који припадају истој страни свијета и који дијеле визију Црне Горе на Медитерану и у Европи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here