Коалиција „Заједно!“: Бијело Поље поразило је мржњу, примитивизам и назадњаштво, у недјељу ће их поразити цијела Црна Гора  

Парламентарни избори 2023.

-Вјерујем у мудре Бјелопољке и Бијелопољце, да ће одлучити паметно, онако како су то радили деценијама! И да већ 12. јуна, кренемо у нову етапу развоја Црне Горе, нову етапу развоја Бијелог Поља! Да приведемо посао крају, и из Црне Горе, чланице ЕУ, за четири године поднесемо извештај о томе шта смо вам обећали а шта смо урадили. Тражимо ваше повјерење и будите сигурни да се нећете покајати, јер ову листу чине људи који су озбиљни, одговорни и који немају другу домовину, до ове наше једине – Црне Горе, поручио је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” на синоћ одржаној конвецији у Бијело Пољу. 

Он је указао на два главна разлога због којих је коалиција ДПС – СД – ЛП – ДУА, управо Бијело Поље оставила за посљедњу недјељу кампање.

-Први је тај што је назив који носи наша коалиција “Заједно!”, а куд ће боља порука о заједништву него из Бијелог Поља, града који представља најубједљивију потврду црногорског модела мултинационалног, међуетничког и међувјерског склада. Града у којем вас прво питају како могу да вам помогну и чиме вас могу почастити па тек онда како се зовете и одакле долазите. Града који је и у најтежим временима био примјер суживота и сјајних међусобних односа и града који се и данас, упркос свим искушењима са којима се Црна Гора сусријеће, одупире налетима популизма и вјерског или националног екстремизма било које врсте, рекао је Живковић.

Он је саопштио да грађанке и грађани Бијелог Поља најбоље знају како су живјели прије 30. августа 2020. године и како живе након тога.

-Мир у Црној Гори деведесетих година сачуван је захваљујући нама. Мир и стабилност у Црној Гори након 30. августа 2020. године је опет сачуван захваљујући нама. Јер и када смо славили, знали смо како то славље да истакнемо. Знали смо како да часно са барјаком у руци и лијепим пјесмама, прођемо нашим црногорским улицама а да не увриједимо оног комшију поред нас који мисли да је изгубио, јер се поражени није тако могао осјећати поред нас! А исто тако знали смо да се у поразу не понизимо него да тај пораз часно и достојанствено понесемо. Е то смо ми, часни и достојанствени људи који знају како се побјеђује и како се губи, казао је в.д. предсједника ДПС-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here