Ђурашковић: Консултације се обављају послије, а не прије избора

Парламентарни избори 2023

Носилац листе СДП-За нашу кућу Никола Ђурашковић обратио се предсједнику Црне Горе, Јакову Милатовићу.

-Користим још једном прилику да Вам честитам на побједи на предсједничким изборима. Грађани су Вам повјерили одговорну дужност и искрено желим да испуните њихова очекивања.

Нашој земљи су потребне промјене, нове политике, нови политичари, другачија комуникација и другачије понашање политичара након што дођу на власт. Деценијама смо свједочили злоупотреби државних позиција у страначке и сопствене сврхе и надам се да се слажете како је вријеме да се са тим престане.

Како би вратили повјерење у политику,  грађанима нијесу потребне само велике ријечи него и гестови и дјела која ће их пратити. Из тог разлога сам Вас позвао да као предсједник који је дужан представљати све грађане Црне Горе, одбаците страначку књижицу и напустите функцију замјеника предсједника ПЕС-а. Ваша потенцијална политичка неутралност би сигурно била од користи за наше друштво, али потребно је доказати да она није само декларативна. Након избора, на којима сви ми тек требамо обновити политички легитимитет имаћете  прилику доказати искреност својих намјера. Тада, ван изборне кампање и надам се без стега страначке чланске карте, постојаће и законски основ и смисао за модерирање политичке комуникације. Уз пуно поштовање према функцији Предсједника, из свега наведеног Вам је јасно да се нећу одазвати овом предизборном састанку. 

Слажем се да нам је у најважнијим стварима потребно заједништво. У нашој кући треба бити мјеста за све и сигурно да ћемо се након избора, након што добијемо легитимитет бирача, одазвати позиву ако он услиједи и без обзира на разлике сарађивати за нашу кућу, наведено је у саопштењу Ђурашковића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here