Реаговање менаџмента Дома здравља: Уколико се неправилности утврде, спремни на одговорност

Дом здравља Херцег Нови

Менаџмент Дома здравља реаговао је на наводе објављене у појединим медијима, а тичу се наводних неправилости приликом запошљавања.

Како наводе у саопштењу, менаџмент Дома здравља од почетка рада суочен је са константном опструкцијом у раду дијела запослених, чему свједочи чињеница да је у априлу од 130 запослених у Дому здравља, по разним основама било одсутно 32.

-Како је подизање нивоа здравствених услуга према грађанима Црне Горе примарни циљ како Министарства тако и подручних установа здравственог система, наша је дужност и обавеза организовати несметан рад тих установа. Оно што је сигурно да нећемо град Херцег Нови оставити без права на санитетски превоз, само зато што одређени број возача без претходне најаве у исти дан пође на боловање. У вези навода о налазима инспекције рада обавјештавам Вас да је у Дому здравља Херцег Нови од 01.01.2023.године до данас 26.05.2023.године извршено више од 20 инспекцијских прегледа. Ради појашњења, за пет мјесеци извршено је више инспекцијских контрола него за претходне четири године. По питању неправилности приликом запошљавања, постоји само један допис бр: УП ИН -0203-717-23-8080/7 од 19.05. и односи се на М.М лице које је ангажовано (законски) по основу уговора о дјелу за вријеме прошлог менаџмента. Друге званичне дописе о било којим неправилностима из области рада и заснивања радног односа за вријеме новог менаџмента Дом здравља тренутно не посједује.

Директор ове установе за све своје пропусте уколико се утврде, и не буду само спиновање, спреман је да сноси било коју врсту одговорности пред надлежним органима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here