Кампања „Поштуј живот – врати оружје“ – заједно стварамо безбједнији амбијент за будуће генерације

Од 8. маја, када је Управа полиције позвала грађане да, без било каквих правних посљедица несметано и добровољно полицији предају ватрено оружје које посједују у илегалном или легалном власништву, до данас полицији је предато 296 комада ватреног оружја, 13.485 комада муниције различитог калибра, 32 минско – експлозивних средстава и 157 дјелова оружја.

Од ступања на снагу Закона о оружју враћено је 2.315 комада ватреног  оружја, 49.712 комада муниције различитог калибра, 419 минско-експлозивних средстава и 1.285 дјелова оружја.

Министарство унутрашњих послова – Управа полиције од данас, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, наставља са интензивнијим спровођењем кампање „Поштуј живот – врати оружје“, а у циљу подизања свијести грађана о опасности од штетних посљедица посједовања ватреног оружја.

Позивом на број 122 грађанин може обавијестити полицијске службенике да жели да врати оружје, након чега ће полицијски службеник преузети оружје на мјесту гдје се лице налази и издати потврду о  преузетом ватреном оружју.  Важно је напоменути да грађани не треба сами да доносе оружје у станице полиције, прије свега због безбједности, посебно ако се ради о експлозивним направама.

-Имајући у виду немиле догађаје који су се догодили у претходном периоду у региону, али и код нас, Министарство унутрашњих послова – Управа полиције, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори спроводи кампању у циљу подизања свијести грађана о злоупотреби лаког и малокалибарског оружја.

Користимо прилику да се захвалимо свим грађанима који добровољно полицији предају оружје свакодневно и својим поступцима доприносе да заједно стврамо још безбједнији амбијент за одрастање наше дјеце и будућих генерација, те још једном апелујемо на све грађане који посједују оружје да искористе ову могућност доприносећи тако личној, али и безбједности својих породица и друштва у цјелини, саопштили су из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here