СДП -За нашу кућу: Наставићемо да обиљежавамо и говоримо о свим мрљама из прошлости Црне Горе

Парламентарни избори 2023.

Кандидаткиња за посланицу листе “СДП – За нашу кућу“, Амина Цикотић, упутила је саопштење поводом годишњице депортације избјеглица из БиХ.

-Данас смо ту да обиљежимо годишњицу једне од најсрамнијих страница црногорске историје – злочина депортација избјеглица из ратом захваћене Босне и Херцеговине, када су они који су покушавали да пронађу спас у Црној Гори хапшени и свјесно били слати у смрт.

Тужно је што још увијек, 31 годину након тога, немамо судски епилог и према црногорском правосуђу нема одговорних за низ злочиначких радњи које су почињене у том периоду. Као особа која не памти тај период, жалим што немамо од стране правосуђа јасно адресирану кривицу већ овако обиљежавањем чувамо од заборава оно што је тадашња црногорска власт починила.

Ово је прилика и да истакнем болну чињеницу да толико година након рата на простору бивше Југославије имамо јаке и живахне групације које величају ратне злочине и глорификују њихове починиоце.

Као што је велики Рифат Растодер својим фактографским дјелом „Хроника злочина“ пишући о непобитним чињеницама свих тих догађаја неизмјерно допринио да се овај злочин памти и даље истражује, тако ће СДП како тада тако и данас наставити да обиљежава и говори о свим мрљама које је Црна Гора починила како се овакве ствари више никада не би поновиле у нади да ће правда некада бити задовољена, казала је Цикотић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here