Одбојкашице Црне Горе отпутовале на Фарска Острва

Foto: oscg.me

Женска одбојкашка репрезентација Црне Горе данас је отпутовала на Фарска Острва гдје ће екипа селектора Милорада Крунић у суботу одиграти прву утакмицу у ЦЕВ Сребрној лиги.

Према ријечима Крунића дјевојке су одиграле више контролних мечева, гостовале у Зеници и са репрезентацијом БиХ 2:2 и 3:2 показале да су се добро спремиле и уиграле.

-Надам се да ће дјевојке показати висок ниво игре и у прве двије утакмице. Очекује нас напоран пут али имамо дан одмора након којег можемо потпуно спремни ући у меч са репрезентацијом  Фарских Острва. У тој утакмици смо фаворити и очекујем побједу. Након тога нам слиједи гостовање селекцији Португалије, која је фаворит наше групе, али даћемо све од себе да из те, али из сваке наредне утакмице изађемо као побједници. На нама је да покажемо добру енергију, да паметно одиграмо и потрудићемо се да сакупимо што више бодова из ове двије утакмице, казао је Крунић и додао да ће по његовом мишљену утакмице у другом и  трећем колу са Грузијом у Подгорици и у гостима, одлучити другог путника на Ф4 у Аустрији.

Селектор Крунић одабрао је 13 одбојкашица које су отпутовале на Фарска Острва.

Техничари: Марија Шушић (Тент, Србија), Тијана Тврдишић (Херцег Нови). Примачи сервиса: Невена Вукчевић (Партизан, Србија), Симона Петрановић (Уб, Србија), Марија Тушевљак (Херцег Нови), Данијела Џаковић (Аситек, Италија). Коректори: Дијана Вуковић (Волунтари 2005, Румунија), Мајда Чакар (Академија). Средњи блокери: Сашка Ђуровић (Сан Рафаел, Француска), Мина Драговић (Јединство Стара Пазова, Србија), Катарина Будрак (Бордо, Француска). Либера: Мелиса Ценовић (Херцег Нови), Лана Лабовић (Херцег Нови).

Након утакмице на Фарским Острвима, Црна Гора ће 31. маја играти у Португалији са финалистом прошлогодишњег издања ЦЕВ Сребрне лиге. У јуну, одбојкашице Црне Горе очекује меч са Грузијом у Подгорици, потом гостовање истом ривалу и утакмице са Португалијом и Фарским Острвима у Херцег Новом.

У групи А такмиче се селекције Аустрије, Летоније, Естоније и Сјеверне Македоније. По двије најбоље пласиране репезентације из обје групе обезбједиће полуфинале такмичења, односно учешће на финалном турниру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here