„Поред мора пјевати се мора” – Међународни фестивал дјечијих талената и хорова у Херцег Новом

Међународни фестивал дјечијих талената “Поред мора пјевати се мора” биће одржан 26. и 27. маја у Херцег Новом, а организатор је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Прошлогодишњи Међународни сусрет аматерских дјечијих хорова, овог маја добио је још снажнији и већи програм па уз наступ хорова обухвата и представљање талентованих малишана – награђених литерата, солиста, глумаца, плесача.

Први програм “Јавни час награђених младих литерата” биће одржан у петак, 26. маја, у 11:00 сати у Кући Ива Андрића, а том приликом представиће се основци који су били најбољи на литерарним такмичењима.

Истог дана (петак, 26. мај) у 18:00 сати у Парку Бока наступиће мале мажоретке Градске музике Херцег Нови и Мажорет клуба Лили, а потом ће у Дворани Парк, од 19:00 сати бити уприличено отварање фестивала и концерт солиста хорова Звјездице из Подгорице и Цвркутићи из града домаћина. Наступиће и чланови Драмске секције ОШ “Дашо Павичић” као и Плесна група “Пахуље” из Рожаја.

Сусрет дјечијих хорова “Поред мора пјевати се мора” биће уприличен у суботу, 27. маја, од 19:00 сати у Дворани Парк. Уз домаћина, Дјечији хор Цвркутићи, наступиће и хорови Мали принц из Мркоњић града, Распевано срце из Вршца, Вивак из Сремске Митровице, Вокал кидс из Панчева, Звјездице из Подгорице, а њихове наступе плесом ће испратити Плесна група Пахуље из Рожаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here