Стјеповић: Храбро бројимо 100 милиона субвенција грађанима за еколошке пројекте!

Парламентарни избори 2023.

Демократе и Ура и Коалиција „Алекса и Дритан – Храбро се броји“, неће дозволити да еколошка транзиција поново  подијели људе, да људи остану без посла и плата, да се боре за голу егзистенцију. Зато имамо јасан план и на вријеме предлажемо да почнемо интензивније да радимо на еколошкој транзицији.

На овим изборима јасно кажемо да унапрјеђењу развоја алтернативних видова снабдијевања електричном енергијом и подржавамо коришћење сунчеве енергије и других обновљивих извора који чувају животну средину.

Наставићемо са пројектима уградње соларних система по субвенционисаним цијенама, док свака кућа у Црној Гори која испуњава услове не добије свој систем производње бесплатне електричне енргије. Покренућемо снажну линију субвенција за набавку електричних аутомобила под повољним условима. Таксе за CO2 кредите које су некада завршавале у џеповима тајкуна, усмјериће се грађанима посредством Еко фонда, кроз субвенције за енергетску ефикасност домаћинстава, соларне електране и електричне аутомобиле.

План изградње затвореног ланца еколошки одрживе производње на сјеверу, од рециклажног центра за селекцију отпада, коришћење био масе за производњу струје, до производње цемента и грађевинског материјала, уз складиштење CO2 који ће се користити у пољопривредној производњи, једна је од највећих инвестиција у посљедњим деценијама.

На овим изборима кажемо да имамо план за подстицање домаће производње и стварања сопственог ланца производње који је најздравији за човјека и истовремено најмање штетан за природу. Суочавање са климатским промјенама мора бити дио државне политике која мора бити уткана у све остале политике као што је економска и здравствена политика и политика рада и запошљавања.

Свакако да ћемо храбрим одлукама, као и до сада, чувати и еколошки унапрјеђивати све наше виталне и стратешке енергетске објекте, наведено је у саопштењу Душка Стјеповића, кандидата за посланика на изборној листи “АЛЕКСА и ДРИТАН, ХРАБРО се броји !“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here