Бојанић-Лаловић: Приоритет улагање у савремено образовање, створићемо законски оквир за заустављање насиља у школама

Зоја Бојанић - Лаловић

Парламентарни избори 2023.

Зоја Бојанић – Лаловић, кандидаткиња за посланицу на листи “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић”, представила је програмске циљеве ове листе који се односе на просвјету и образовање.  Она је казала да ће коалиција ДПС – СД – ЛП – ДУА прије свега кренути са улагањем у образовање и науку зато што је то најбоља инвестиција у будућност наше државе.

“Реформа подразумијева и прилагођавање процеса наставе савременим трендовима, а то значи и реформа наставног плана и програма. Затим, актуелизација неких метода активне наставе које траже савремени трендови. Са друге стране гледаћемо да у фокусу, прије свега, буде ученик. Школа без насиља јесте наш циљ. Креирање једног несигурног амбијента, у којем се изгубило повјерење свих важних учесника у образовно – васпитном процесу чини се да је резултат не само актуелног политичког момента, већ и недостатка адекватних законских оквира. Зато ће у наредном периоду, односно у тренутку када ми будемо узели власт, приоритет бити управо квалитетан законски оквир, како бисмо унутар њега креирали један квалитетан образовни контекст”, саопштила је Бојанић Лаловић.

Зоја Бојанић – Лаловић, је подсјетила на претходни период, који је био обиљежен реваншизмом и назадовањем, заустављањем реформи у просвјети и образовању.

“Протекле двије и по године свједочили смо прво реваншизму, кроз онолико отпуштања директора и помоћника директора. Након тога је наступио популизам или можда оно што је најтеже у образовању – једна стагнација недешавање, заустављање реформе, заустављање свих оних процеса које смо започели у тренутку када смо и сами препознали да нешто треба у образовању унаприједити”, поручила је на представљању изборног програма Зоја Бојанић – Лаловић, кандидатника за посланицу листе “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић”, наведено је у саопштењу Зоје Бојанић Лаловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here