Европски тим за Херцег Нови: Владајућој већини није приоритет да љетња туристичка сезона протекне у најбољем реду

За 13. редовну сједницу СО Херцег Нови Клуб одборника „Европски тим за Херцег Нови“ предложио је да се у дневни ред уврсте и тачке за које сматрамо да су од изузетне важности и захтијевају одговоран однос одборника и упознавање грађана са њима, саопштили су из тог клуба.

-Тако смо предложили да се да информација о раду Комисије за припрему туристичке сезоне 2023. године и мјерама које се предузимају да љетња туристичка сезона протекне у најбољем реду. Стање канализационог колектора, постројења за пречишћавање отпадних вода, регулисање саобраћаја, радно вријеме, незавршени дио шеталишта у Игалу, само су неке од тема о којима се сви морамо упознати. У којој је фази реализација споразума којим је држава од Универзал Монте преузела пут у Петијевићи Мељине, зашто СО Херцег Нови није била упозната са тим активностима иако је дала сагласност на концесиони уговор ко ће у коначном и када исплатити обавезе које су тим споразумом преузете а које се због камата увећавају свакодневно ако га оспорава заштитиник имовинских права Црне Горе, само су нека од питања на које тражимо одговор.

Да ли је примарна здравствена заштита у Херцег Новом организационо и технички спремна да пружа квалитетне услуге грађанима и гостима Херцег Новог и које мјере се предузимају да се превазиђу евентуални проблеми.

Након трагичног догађаја у београдској основној школи сматрамо да има потребе да се од Владе Црне Горе и ресорног министарства тражи предузимање ефикасних мијера како би се превентивно дјеловало и на вријеме спријечило слично догађање на нашим просторима.

Зашто се не саопштава да Савјет за развој и заштиту локалне самоуправе именован од стране СО Херцег Нови 13.09.2022. године, није још увијек конституисан те да су 4 именована члана 2.12.2022. године одустали од учешћа у раду овог Савјета и до данас нијесу разријешени и налазе се у статусу јавних функционера због тога?

Ови предлози нису прихваћени да се нађу као теме на 13. редовној сједници. Умјесто тога најављено је да ће се о њима расправљати на ванредној сједници која би требало да се одржи у вријеме забране јавних преноса пред изборе 11. јуна.

Не можемо да се отмемо утиску да се на овај начин желе релативизовати ове теме, онемогућити јавности да буде упозната са њима и механизмом већине недозволити да се донесу одговарајући закључци.

За неке од ових тема је било касно да се о њима расправља и на 13. редовној сједници а тек их најављени термин додатно обесмишљава.

Можда је ипак било важније да се на овој сједници донесе одлука да се умјесто „Склоништа за животиње“ употребљава назив „Пансион за животиње“. За владајућу већину јасни су приоритети и они су изнад свих других интереса грађана наше општине, наведено је у саопштењу Клуба одборника „Европски тим за Херцег Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here