Државна изборна комисија потврдила 11 изборних листа

Илустрација

Државна изборна комисија потврдила је данас листу Покрета Европа сад, на чијем је челу предсједник партије Милојко Спајић. Са њима ће на ванредним парламентарним изборима 11. јуна наступити  Уједињена Црна Гора,  Странка правде и помирења и Новска листа.

Потврђена је и листа коалиције “За будућност Црне Горе”, коју чине Нова српска демократија, ДНП и Радничка партија, а предводи је Милан Кнежевић, саопштено је Порталу РТЦГ из ДИК-а.

Листа Албански форум, чији је носила Ник Ђељошај, такође је потврђена као и листа “За тебе”, коју чине СНП и Демос , а предводи је Владимир Јоковић.

Утврђене су и листе „Преокрет“ коју предводи Срђан Перић и  „Албанска алијанса“, на чијем је челу Генци Ниманбегу.

Враћене су на дораду листе  Демохришћански покрет, Слободна Црна Гора, Права Црна Гора, Демократска српска странка и Покрет за Пљевља,  на челу са Дејаном Вукшићем и  Црногорска грађанска акција.   

Партије и коалиције којима су враћене листе имају 48 сати да отклоне недостатке.

Државна изборна комисија јуче је  утврдила  листу ДПС-СД-ЛПЦГ-ДУА „Заједно“. Потврђене су и листе Демократа и Уре„Храбро се броји“, ХГИ-ја, и Бошњачке странке, док су на дораду враћене листе „Да Ми можемо за грађанску Црну Гору“ и Социјалдемократске партије(СДП).

Раније је потврђена листа Народног покрета „Правда за све“, на чијем је челу Владимир Лепосавић, а  на дораду враћена листа Покрета за промјене.

До уторка у поноћ предато је 17 листа за парламентарне изборе који ће бити одржани 11. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here