„Херцег Нови“ на кошаркашком првенству српске дијаспоре у Шведској

У универзитетском граду Упсали, чертвртом по величини граду у Шведској, данас почиње 26. Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре.

Ријеч је о годишњем кошаркашком турниру на коме се такмиче српски професионални и аматерски клубови из матице и дијаспоре. Ово првенство је један од главних спортских догађаја Српске дијаспоре у Европи, чији је циљ промоција српске кошарке, његовање традиције и дружење играча. На овом такмичењу, познатијем под акронимом KЕПСД, традиционално већ низ година учествује екипа „Херцег Новог“.

Због финасијских проблема, умјесто уобичајних осам екипа, овога пута их се пријавило шест, а организатор овогодишњег дружења је Српско удружење “Слога” из Упсале и његова кошаркашка селекција “Sloga Upsal Basket”.

Екипу “Херцег Новог” чине: Гојко Шушић, Марко Вајагић, Зоран Сучевић, Филип Поповић, Раде Перовић, Огњен Глушац, Горан Вујадиновић и Марко Субашић.

На турниру учествују и екипе: “Бања Лука”, “Лебурић”, “Kомерц” (Прњавор), “Слога Татице Интамба” и “Слога Упсала”.

Kао и сваке године, турнир има и хуманитари карактер. Синоћ је након жребања уприличена и хуманитарна вечера на којој су учесници прикупљали новац за оне којима је помоћ потребна.

Данас од 12:30 “Херцег Нови” прву утгакмицу игра са екипом ”Лебурић”, а послијеподне са домаћом “Слогом” из Упсале. Турнир завршава сутра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here