Управа за инспекцијске послове, обавјештава трговце о нерадним данима поводом Дана независности

Управа за инспекцијске послове

Из Управе за инспекције послове апелују на  привредне субјекте, који се баве трговином на велико и трговином на мало да поштују Закон о унутрашњој трговини којим је прописано да се трговина на велико и на мало не може обављати недељом и у дане државних и других празника, наводе у Саопштењу.

 Напомињу трговце, на које се односи наведени закон, да не раде током дана државног празника, односно, у понедељак и уторак 22. и 23. маја који су у складу са одредбама овог Закона прописани као нерадни.

Такође, подсјећају субјекте надзора да ће се за непоштовање ове обавезе, поред новачних казни, примјењивати и прописана управна радња која подразумијева затварање продајног објекта или другог продајног мјеста за период у којем рад није дозвољен наведеним законом.

– Подсјећамо да се недељом и у дане државних и других празника трговина на велико и трговина на мало може обављати у:  апотекама, специјализованим продавницама или киосцима за продају хлеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме, бензинским станицама и продавницама за трговину на мало у оквиру бензинских станица, пијацама, штандовима – тезгама, витринама и аутоматима изван пијаца и покретним продавницама, продавницама, киосцима и аутоматима смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука, наведено је у Саопштењу Управе за инспекцијске послове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here