Нушићево „Сумњиво лице“ и глумци Окрет театра развеселили Бијељане

Глумачка постава Окрет театра из Београда одиграла је синоћ у Дому културе у Бијелој комедију Бранислава Нушића „Сумњиво лице“.

Мајстор комедије, Нушић је у овом комаду карикирао користољубиве и подмитљиве представнике власи, који су око себе окупљали људе сличне себи и спремне на све да сачувају свој положај.

Продукција Окрет театра окренута је предсатавма уврштеним у школске лектире, због чега су у публици најчешће ђаци, прича глумац Марко Николић.

Марко Николић, Окрет театар

– Поред ове преставе играмо и Нушићеву „Аутобиографију“ и „Кир Јању“ Јована Стерије Поповића. То су све комади који су у програму школске лектире. Пожељно је да дјеца прочитају та дјела, али и да дођу и погледају ово наше читање, јер се ми трудимо да то буде класично читање. Једино што се трудимо да сведемо то на неких 65 до 70 минута, како би њима било интересантно – наводи он.

Окрет театар је „Сумњиво лице“ адаптирао као савремени позоришни комад без чинова, а представа је пажњу дјеце држала свих 70 минута, колико и траје.

Николић подсјећа да ово није први пут да гостују у Херцег Новом, а истиче да се нада да није ни последњи.

– Прошле године смо били са „Аутобиографијом“, раније смо у Херцег Новом играли и „Кир Јању“ и „Сумњиво лице“, увијек се са великом радошћу враћамо у овај крај. Заиста смо имали лијепо искуство у Бијелој и надамо се да ово неће бити последња представа коју ћемо играти у овом простору. Јесте да смо одиграли све три представе, али послије пар година публика се мијења, поговото  школска публика. Уколико направимо неку добру сарадњу са школама, можемо наравно да дођемо поново – казао је он.

Уз захвалност предсједнику Николи Самарџићу, Николић је истакао јако добру сарадњу са МЗ Бијела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here