Преко 20 кандидата из Херцег Новог на посланичким листама

За разлику од парламентарних избора који су одржани у августу 2020. године када је на листама кандидата за посланике било шест Новљана, за предстојеће изборе 11. јуна на само шест од укупно 17 листа је више од 20 наших суграђана који ће, уколико ДИК потврди све листе и оне добију довољан број гласова, представљати Херцег Нови у Скупштини Црне Горе.

Новска листа је након деценије бављења локалном политиком искорачила и са два кандидата за посланике нашла се на листи Покрета Европа сад. То су Јован Суботић и Саво Марић а на истој листи је још један Новљанин Гордан Стојовић.  Политички договор Европе сад и Новске листе постигнут је уочи предсједничких избора а базиран је, осим на подршци Јакову Милатовићу и на парламентарне изборе који ће бити одржани за непун мјесец, али и на великим пројектима за Херцег Нови, казао је Јован Суботић:

Јован Суботић – Новска листа

-Пресрећни смо да можемо да будемо дио овога. Ово је нови историјски моменат за Новску листу, која ће сигурно имати два посланика у Парламенту Црне Горе. Наш политички договор, наш политички споразум и наш политички потез је базиран на десет великих пројеката за Херцег Нови које смо ставили као приоритет Владе која ће се формирати након 11. јуна 2023. године, казао је Суботић.

Актуелни предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, одборница и посланица др Тамара Вујовић, Боро Лучић и Владана Колар из Демократа и Никола Радман из Уре,  на листи су коалиције Демократе – Ура „Храбро се броји“.

Боро Лучић, који је након избора 2020. био на челу Управе јавних радова Црне Горе, каже да број кандидата за посланике не значи много уколико се они не боре за свој град:

Боро лучић – Демократе

-И у претходном периоду смо имали доста посланика из Новога који нису били баш активни у подршци Херцег Новом. Оно што очекујем од наше посланичке листе и од Новљана који су на њој да ће дати пуну подршку нашем граду. Ми смо једини који су се удружили и надам се да ће та синергија дати резултат. Што се тиче Новљана на овој листи сигуран сам да ћемо у наредном периоду учествовати у Влади, да ћемо имати позицију довољно јаку да помогнемо нашем граду и да наставимо све оне инвестиције које је започела 42. Влада, када су Новљани били на значајним позицијама, казао је Лучић.

На листи „За будућност Црне Горе“  су посланица Симонида Кордић и актуелни предсједник СО ХН Иван Отовић из НСД.  Отовић очекује велику подршку бирача иако је ДФ, након изласка ПзП –а, престао да постоји.

Иван Отовић -НСД

– Дошло је до редефинисања односа унутар ДФ из којега је изашао ПЗП и самим тим је ДФ престао да постоји. Извршена је мисија ДФ-а, смијењен је режим Мила Ђукановића. Настале су нове околности и сви смо у обавези да им се прилагодимо. Вјерујем да ће грађани Црне Горе дати подршку нашем политичком савезу, казао је за РТХН Отовић.

На листи ДПС-СД-ЛПЦГ-ДУА „Заједно“  су Андрија Радман и Драгана Живковић из ДПСа. Радман је увјерен  да ће коалициона листа „Заједно“  остварити резултат који ће обезбиједити јаку политичку релевантност на политичкој сцени и да ће бити неизоставни конституент нове Владе Црне Горе.

-За то је препоручују знање, компетенције, резултати које је ДПС са својим коалиционим партнерима имала док је  учествовала у креирању политика Црне Горе али прије свега, посебно освјежена респектабилна кадровска понуда. То су предуслови за добар резултат, казао је Радман уз очекивања да ће и у Херцег Новом ова коалиција имати бољи резултат него што је то било у претходном периоду.

Андрија Радман – ДПС

Радман каже да су успјели да подмаладе кадровски потенцијал и да је он преточен на изборној листи те да је то, подржани искуством старијих колега који су вршили значајне функције,  добитна комбинација за све оне изазове које чекају Црну Гору следећих неколико година. 

На листи Савез Права Црна Гора – ДХС – ДСС- СЦГ – Покрет за Пљевља, носилац Дејан Вукшић су Новљани Милан Зарић, Марина Вукаловић и Милош Спаић.

На листи СНП – Демос из Херцег Новог су Милан Јанчић, Жељко Бајчета и Алекса Ђекић.

На листи Савез „Ми можемо за грађанску Црну Гору“, из Херцег новог су Љубомир Љубисављевић, Нада Нађа Караџић и Весна Златковић.

Жељко Рајковић и Александар Ћипранић су на листи СДП.

Ко ће ући у изборну трку знаће се након потврде Државне изборне комисије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here