Опет одгођено рочиште за увођење стечаја у Вектра Боку

Захтјев заступника Вектра Боке Ранка Грбавца да привремени стечајни управник Јован Лопушина допуни свој налаз, поново је одгодио рочиште о испитивању разлога за увођење стечаја, који је Управа прихода и царина иницирала прије двије године, пише Побједа

Грбавац је указао да је од момента израде налаза било трансакција преко рачуна Вектра Боке, због чега је тражио да се Лопушина додатно изјасни у дијелу реализације плана реорганизације, због чијег кршења је и тражен стечај.

Заступница Управе прихода и царина, Анка Медојевић сматра да се тиме само одуговлачи поступак и да је у списима већ довољно доказа за одлучивање. Судија Немања Поповић је одбио захтјев Грбавца да заустави поступак, док Апелациони суд не одлучи о њиховој жалби на привремену мјеру којом је блокирана имовина компаније, наводећи да тај поступак нема утицаја на питање стечаја, посебно имајући у виду да је забрану располагања имовином још раније одредио и Виши суд на захтјев СДТ-а.

Судија Поповић је Лопушини дао рок од пет дана да допуни извјештај и идуће рочиште заказао за половину јуна. До сада је у овом поступку промијењено троје судија и један привремени управник, а Управа тврди да план реорганизације није испоштован те да је дуг Вектра Боке премашио 1,5 милиона еура.

Иначе, ОТП банка је крајем 2011. године поднијела захтјеве за увођење стечаја у све компаније Вектра групе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here