Помозите малишанима са Косова и Метохије да дођу на море

Хуманитарна организација Српска солидарност и ове године, у сарадњи са НВУ Божури Беране, а уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију, покреће акцију под називом „Море солидарности“.

Циљ пројекта је да ове године омогући и организује љетовање за 50 малих хероја, као и за комплетне породице са више дјеце из енклава са Косова и Метохије – још 50 родитеља и дјеце.

Како је наведено у саопштењу из ове организације, захваљујући руководству општине Херцег Нови, хотелу Плеј из Игала и црквеној општини кућанско- зеленичкој са протојерејом Драганом Драгом Пешиканом и његовим парохијанима за њих 100 обезбјеђени су смјештај и храна. Канцеларија за Косово и Метохију обезбједила је превоз, здравствени центар Гњилане лекарску заштиту и пратиоце. 

– Наша организација покушаће уз помоћ добрих људи и друштвено одговорних компанија да обезбједи средства за сладоледе, сокове, воће, слаткише, ланч пакете, излете, као и за помоћ за поједине који су социјално угрожени за припрему за море и израду докумената. Пројектована потребна средства за завршетак ове акције износе око 800.000 динара – саопштено је из Српске солидарности.

Намера је, како објашњавају, да у овом пројекту буду обухваћени ученици из социјално угрожених породица као и социјално угрожене породице са више дјеце са територије Косова и Метохије који до сада нису били на мору.

– Опште је познато да су море и морска клима оно што се дјеци препоручује. Имајући у виду да су сви ти наши мали хероји рођени и живе у мјестима гдје у већини случајева не могу слободно да се крећу и играју са вршњацима због ситуације честих напада и провокација албанске већине. Поред свега тога њихови родитељи у тешким условима подижу дјецу, често без струје и воде, ријешени да остану и опстану и својим постојањем сачувају нам нашу јужну покрајину. Обраћамо вам се са молбом да се и ви прикључите у складу са својим могућностима и подржите овај хуманитарни пројекат – апелују из ове организације.

Позивају све људе добре воље са црногорског приморја који имају могућност да у својим смештајним капацитетима угосте и нахране дјецу, самостално или удруженим снагама у одговарајућим терминима, да се јаве, у нади да удруженим снагама могу бити дио рјешења.

Све додатне информације могу се добити путем мејла srpskasolidarnost@gmail.com или позивом на број +381606616191 – Бранко Антић.

У претходне двије године, захваљујући људима добре воље, успели су да на море по први пут одведу 300 малишана на љетовање у Црну Гору, као и 250 њих на екскурзију у Републику Српску, Црну Гору и централну Србију.

Уколико желите да подржите овај пројекат, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com
Инструкције за уплате на девизни рачун:
Currency tag (EUR,$,RUB…)
SWIFT CODE: GIBARS22
IBAN: RS35340000001101305338
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

За уплате из Црне Горе користити следећи рачун: НВУ БОЖУРИ Беране 510-166341-82

Наше мало је некоме много!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here