МЗ Бијела: Уређење игралишта и локалних путева

У Мјесној заједници Бијела, актуелни су бројни инфраструктурни пројекти,између осталих, уређење  игралишта и путева. Прије мјесец почело је сређивање игралишта у парку испред Дома културе у Бијелој.

Kако је за РТХН казао предсједник Мјесне заједнице Никола Самарџић, при крају је уређење парка са дјечијим мобилијаром и теретаном на отвореном;

– У наредних неколико дана доћи ће нам мобилијар који смо купили. Чим нам дозволе временске прилике, поставићемо подлогу и мобилијар, а планиран је и видео-надзор. Урађена је ограда око игралишта, дио тротоара и јавна расвјета. Преостало је да садницама оплеменимо зелене површине у парку. Надам се да ће све бити завршено за десетак дана, навео је Самарџић.

Планирана је санација и изградња потпорног зида на мјесту одрона у близини Дјечијег дома у Бијелој:

 – Земља се недавно обрушила код надвожњака преко магистрале. Завршен је тендер и биће одрађено око 30 метара потпорног зида. У јуну ће услиједити пресвлачење бетоном неколико улица у вишим дијеловима Бијеле. У договору са грађанима, биће саниране те дионице, очекује Самарџић.

Уређење путне инфраструктуре у насељима Петровићи, Желалићи, између зграда Солидарности, биће завршено до почетка главне туристичке сезоне.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here