Разрован пут од Дома пензионера до магистрале у Зеленици

У Мјесној заједници Зеленика – Кути бројни су инфраструктурни проблеми у сусрет туристичкој сезони.

Предсједник Мјесне заједнице Зеленика – Кути Илија Ковачевић, за РТХН је казао да грађани негодују због раскопаних површина усљед радова, који су се одужили, на канализационој мрежи од Дома пензионера до магистрале.

– Тај пројекат је почео 15. фебруара. Прича је била да ће се завршити за мјесец дана, продужено је још мјесец дана, а сада смо већ у мају. Радовали смо се да бар један дио Зеленике ријеши проблем канализације од Џоровог моста до магистрале. Изабрана је дионица Улице Жупа Драчевица до магистралног пута. Већ мјесецима је раскопана улица и још увијек није познато, када ће радови бити завршени. Радови су почели половином фебруара и требали су да буду завршени средином марта. Уколико би се радови и наставили од Старог кина до магистрале, изнад насеља Батерија, гдје је много већа фреквенција, у сезони био би саобраћајни хаос, оцјењује Ковачевић.

Молим сваког и извођача и надзорни орган  да пожуре. Ми свакодневно имамо по 10 позива, посебно из дијела Зеленике који гравитира насељу Батерија и они имају разрован пут и са једне и са друге стране и то ако дочека љето, то ће бити скандал, оцјењује Ковачевић.

Врло је позитивно да Општина изнашла средстава и да коначно спаја канализациону мрежу у циљу санитарне заштите водоизворишта Опачица. Буквално се цијела општина љети снабдијева, односно, допуњава водом са овог изворишта. Ту је десетроструко веће насеље него прије 20 година, а које нема канализацију. То је приоритет свих приоритета, објашњава Ковачевић.

Ковачевић очекује да ће до љета средити парк бившег хотела Плажа Зеленика и дио обале.    

Зеленика је значајан дио Општине Херцег Нови и требало би да се комплетно посвети пажња, сматра Ковачевић:

 – Зеленика је остала у једном запечку, посебно обала. Покренуте су разне иницијативе, везано за луку, уређење шеталишта, јер ми као да немамо обале. Пропали су планови за изградњу рибарске луке на овом дијелу обале. Из Министарства пољопривреде, водопривреде су казали да нико од инвеститора из Европских фондова неће да улаже, тамо гдје се противи заједница. Апел мјештанима, Зеленичанима, Кућанима, да искажу све оно што сматрају да није јавни интерес. Имамо и најаве да ће се нешто на дијелу обале радити, након састанка са представницима сарајевске Општине Центар. Постоји договор да Општина среди парк бившег хотела Плажа Зеленика, подсјетио је Ковачевић.

Он је казао да су контактирали омладину, спортисте и културна удружења из ове Мјесне заједнице, како би помогли у активностима на уређењу обалног дијела Зеленике до туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here