Тендер за реконсктрукцију дијела Његошеве након сезоне

Његошева улица

Пројекат реконструкције и трансформације дијела Његошеве улице, раније најављен из локалне управе биће реализован након љетње туристичке сезоне, а у плану је и измјештање саобраћајнице из Његошеве, испод Дворане парк према улици Пут партизанских мајки.

Када је ријеч о Његосевој улици, директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић потврдио је за РТХН да је пројекат завршен, али се чека на конзерваторску сагласност Управе за заштиту културних добара.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Реконструисаћемо потез од скретања за Дворану парк, до бифеа Београд. Радимо комплетну реконструкцију улице, са инфраструктуром, односно одводима за атмосферске падавине и канализацију, новом расвјетом и поплочавањем. Један дио паркинг простора биће укинут, а један ћемо оставити, како би проширили планирани корзо, односно ту шетачку зону – објашњава он.

Измјештање саобраћајнице испод Дворане Парк је, према ријечима Ковацевића, одвојен пројекат, чија реализација је чекала сагласност Владе на измјене и допуне Просторно-урбанистичког плана.

– Измјенама ПУП-а дефинисана је једна траса која ће ићи испод Дворане парк, а служиће као једна врста бај паса у граду. Биће једносмјерна. То је пројекат који тек планирамо, није у склопу реконструкције Његошеве улице – наводи он.

Влада је ове седмице дала сагласност на ПУП, на реду је јавна расправа, подсјећа Ковачевић.

Из Агенција за изградњу и развој града очекују у септембру расписивање тендера за почетак реконструкције Његошеве улице, а вриједност цијелокупног пројекта је око 550 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here