Тендер за приватизацију Института није успио, аванс могућ наредне седмице

Тендер за  приватизацију Института Др Симо Милошевић није успио, потврђено је данас на састанку тендерске комисије. Према ријечима члана тендерске комисије Зорана Лазаревића њихов извјештај ће бити прослијеђен Савјету за приватизацију.

– На састанку тендерске комисије била је само једна тачка дневног реда, а то је извјештај о раду. У извјештају се саопштава да тендер за приватизацију није успио. Извјештај ће бити прослијеђен Савјету за приватизацију на усвајање. Након тога ће тендерска комисија донијети и одлуку о судбини тендера,  казао је Лазаревић.

Чешка фирма Филиберт је носилац конзорцијума у којем је и фирма „Виле Олива“ Жарка Ракчевића, са којима су крајем прошле године, након одлуке Управног суда да поништи рјешење Савјета за приватизацију, поново успостављени контакти у вези са продајом 56,5 % акција државе у Институту Игало.  

Тендер за продају државног пакета акција Института Игало расписан је 2018. године  а двије године касније је проглашен неуспјелим.

Лазаревић се састао и са министром финансија Александром Дамјановићем и очекује да наредне седмице буде уплаћен аванс Институту Игало.

Подсјећамо, на недавној сједници Скупштина Општине ХН у потпуности је подржава  предлог  Института Др Симо Милошевић, исказан према министарставима финансија и здравља и Фонду здравства, да им се на име аванса за испуњење обавеза  Уговора са Фондом за здравствено осигурање  исплати  износ од 1 250 000 еура, а у складу са закључцима Одбора за здравство, рад и социјално старање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here