Ватерполо репрезентација тражи визу за Свјетске игре

Фото: ВСЦГ

Од данас до понедељка 15. маја у египатском заливу  Сома бају у близини љетовалишта Хургада одржава се квалификациони турнир у ватерполу за пласман на Свјетске игре од 5 до 12  августа  на Балију. Ово је својеврсни фестивал водених спортова, а обухвата играње ватерпола на отвореном мору.

Црногорски тим бориће се за једно од прва три мјеста који воде у завршницу такмичења.

Ово учешће условила је Свјетска федерација тражечи  од ВПС Црне Горе да осим мушке репрезентације има женску селекцију или ватерполо репрезентацију на пијеску. Црногорски савез се одлучио за репрезентацију за такмичење у ватерполу на пијеску. На турнир, тренер репрезентације Зоран Масловар из Котора повео је: Андрију Кораћа, Стефана Поробића, Николу Бркића, Николу Марковића, Данила Аџића, Петра и Драгољуба Ћетковића.

Селекцију чине голман  и три играча једна четвртина  игра се на пет минута. Уколико је резултат нерјешен  изводе се петерци. Ватерполо на плажи игра се на игралишту димензија  15 x 100 метара.  Црногорски судија на турниру је Андрија Ђурашковић из Котора.

Репрезентација Црне Горе је у  група Д са Јужном Африком и  Саудијском  Арабијом.

Остале групе: група А: Кувајт, Украјина, Грузија;
група Б: Египат, Румунија, Србија
група Ц: Казахстан, Мађарска.

Борба зе четвртфинале почињу 14. маја, а  Црна Гора и Србија су фаворит  и  са сигурности требало би очекивати пласман у нокаут фазу и борбу за побједничко постоље, односно прва три мјеста која доносе визу за Свјетске игре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here