Удоми, не купуј!

У Азилу за напуштене псе на Диздарици, којим управља предузеће „Чистоћа“ од почетка године преузето је скоро 40, а удомљено 17 паса.  Број паса константно се креће између 130 и 140 што је 40 јединки више у односу на капацитете. Зато из овог предузећа апелују на суграђане да не купују, већ да удоме пса из Азила.

На локацији Диздарица, која се налази на 14 km од Херцег Новог, налази се азил за напуштене псе, којим управља  предузеће Чистоћа.  Првенствено изграђен као војни комплекс, објекат је реновиран и прилагођен намјени склоништа за напуштене и изгубљене псе. Овом пренамјеном објекта створени су услови за смјештај између 80 и 90 јединки.

-Већ неколико година уназад број напуштених или изгубљених паса који су смјештени у склоништу увелико превазилази капацитете, а нажалост тренд раста се наставља тако да се број јединки константно креће између 130 и 140 што представља бројку од 40 јединки више у односу на капацитете смјештаја у склоништу. Иако су у припреми додатни капацитети од 36 боксова са кућицама, проблем неће бити ријешен јер се не рјешава у самом настајању, а то су неодговорни власници који занемарују обавезу стерилизације, односно кастрације како би се проблем неконтролисаног размножавања једино могао ријешити, саопштено је из Чистоће.  

У прилог томе говори и чињеница да је од почетка године до сада у склониште преузето скоро 40 паса, а удомљено 17. 

-Захваљујући запосленима у склоништу као и волонтерима који несебично помажу, створени су колико толико повољни услови за боравак паса, а преко 50% их је вакцинисано против бјеснила, стерилисано односно кастрирано, тако да је избјегнута могућност размножавања.

Да бисмо подсјетили наше суграђане на постојање Азила позивамо их да, прије него што се одлуче да купе кућног љубимца, посјете сколниште и можда баш тамо неко од њих 134 украде њихову пажњу и љубав. Уколико дође до удомљавања “Чистоћа“ сносити ће све трошкове вакцинације против бјеснила, стерилизације или кастрације. Све информације могу добити на број телефона 067/241-834, саопштено је из овог предузећа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here