Турнир ватепроло ветерана – на Шкверу 21 екипа

У наредна два дана на Шкверу, у организацији ватерполо клуба Јадран Ветерани, биће одржан Трећи међународни турнир, који је ове године окупио 21 екипу у категоријама 40+ и 30+.

У конкуренцији за категорију 40+ учествује 11 екипа. У овој групи су играчи старији од 40 година. Екипа Јадран ветерана, која је прошлогодишњи првак Европе, у својој групи за ривала има словеначку екипу Мрож. У првој групи су Галеб (Макарска), Ћивитавекија (Италија ) Софија Мастерс (Бугарска). У другој су Рекреативо (Београд), Вардар (Скопље) Амерсфорт (Холандија), док су трећој: Посејдон (Словенија), Инцел (Бања Лука) и Шаморин (Словачка)

У категорији десет година млађих играча (30+) учествује 10 екипа. Јадран  Ветерани су у групи А са Пијаним Сомовима (Београд) и Тотал Ватерполо (Хрватска), у групи Б су Бијела и Београд, а у групи Ц Шабац, Слован (Словенија) и Вардар, док су у групи Д Будва и Партизан.

После завршетка такмичења по групама, у суботу су на програму утакмице за коначни пласман. Три најбоље пласиране екипе добијају пехаре и медаље, а у обје конкуренције бирају се најбољи голман, стријелац и играч турнира.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here