Радови на замјени комплетне водоводне цијеви у Бијелој

Санација цјевовода у Бијелој/ архива

Радници предузећа Водовод и канализација почели су активности на замјени главног цјевовода на дионици Бијела – Каменари.    

У оквиру програма на смањењу губитака на водоводној мрежи у току су радови на замјени комплетне дионице цјевовода дуж магистрале у Бијелој.

Према ријечима техничког директора Водовода Горана Симовића, губици на овој дионици износе, готово 10 литара у секунди:

– Са припремним радњама на замјени цјевовода у дужни 200 метара смо почели прије неколико дана. Сада радимо на машинским ископима и полагањем цјевовода, да би се канал вратио у првобитно стање и потом ће се приступити грађевинско – бетонским радовима, навео је Симовић.

Замјеном дионице главног дистрибутивног цјевовода за Бијелу и Kаменаре обезбиједиће се стабилније водоснабдијевање ова два насеља, посебно током љетње сезоне:

– Oдлучили смо се за комплетну реконструкцију трасе, јер се не исплати санација самог квар и у том случају била би мала ефективност у смањењу губитака. Значи, одлучили смо се на замјену комплетног цјевовода. Ако буде киша, наредних дана мораћемо да пролонгирамо радове. На овој дионици комплетни радови би требало да трају двије седмице, можда и краће, оцјењује Симовић.

Пуцање цјевовода у Зеленици

Недавно је због пресвлачења асфалта на магистралном путу на дионицу у Зеленици, које ради Управа за саобраћај, дошло до пуцања цијеви. Радници Водовода су брзом интервенцијом отклонили квар на овој дионици цјевовода у Зеленци.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here