Управа за саобраћај: Радови на магистралним дионицама до краја седмице

Радови на дионици магистрале у Зеленици

У организацији Управе за саобраћај Црне Горе изводе се радови дуж магистралног пута на подручју Општине Херцег Нови, због чега долази до саобраћајних гужви.  

Ријеч је о радовима на инвестиционом пресвлачењу асфалтног коловоза на читавој которској секцији путева, којој припада и Херцег Нови, казао је за РТХН  Драшкo Иванишевић, из сектора редовног одржавања путне инфраструктуре у Управи за саобраћај.   

–  Тендер је добила фирма Еуро асфалт – бетон градња. Они су кренули са активностима. Данас би требало  да заврше асфалтирање на два потеза на Грахову. Наставиће са асфалтирањем дионица магистралног пута на територији Општине Херцег Нови. Требало би  за три  дана да заврше асфалтирање дионица које су већ изгребали и припремили за асфалтирање, казао је Иванишевић.
Грађани често постављају питања, зашто се увијек на магистрали ради уочи туристичке сезоне, када је велика фреквенција саобраћаја:

– То је пракса Управе за саобраћај да се то ради у овом периоду, јер од 15. новембра до 1. априла траје зимска сезона службе. Након тога приступамо са уређењем путева за наредну туристичку сезону, објашњава он.
Да је ријеч о утврђеној динамици радова на магистралном путу управо у мају, непосредно пред почетак љетње сезоне, Иванишевић из Управе за саобрћај, то образлаже:

– И сами знате да су током зимске сезоне велике падавине, тако да се не може радити асфалт. Што се тиче инвестиционог пресвлачења, припремљена је дионица за асфалтирање у Суторини, Бијелој и Зеленици. Проблем могу представљати и најављене падавине наредних дана. У том случају ће након падавина, одмах доћи и завршити посао на асфалтирању.

Сам извођач је обавезан да информише и постави саобраћајну сигнализацију да се возачи упознају о радовима, посебно они који тим путем, свакодневно пролазе, наводи Иванишевић.

 Радови на дионицама у херцегновској Општини  требало би да буду завршени, како каже, први дан који буде сунчан. Очекује да би све требало да буде завршено, најкасније, до недеље.  

Радови у Зеленици

Мјештани Зеленике су изразили незадовољство радовима Управе за саобраћај на магистрали, који су проузроковали прашину и пуцање водоводне цијеви.    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here