Нова ограда на дијелу шеталишта

У току је демонтажа старе и постављање нове инокс ограде на Шеталишту Пет Даница, од Једриличарског клуба Југоле Гракалић до тунела на Топлој. Kако информишу из локалне самоуправе ријеч је о донацији привредника из Београда, који често борави у нашем граду, а процијењена вриједност је око 50 000 еура.

На дионици Шеталишта Пет Даница дужине око 500 метара, од тунела до Једрличарског клуба Југоле Гракалић у току је замјена дотрајалих 360 метара ограде, казао је за РТХН секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш.

Владислав Велаш, секретар Секретаријата за просторно планирање и изградњу

-Ради се о донацији једног јако успјешног привредника из Србије, из Београда, који много времена проводи у Херцег Новом, али заиста мислим да не би волио да му помињемо име. Једноставно, то је човјек који заиста показује да воли овај град и да се осјећа као Новљанин, и овим путем му изражавамо захвалност на тако лијепом гесту.

Стара ограда је на појединим мјестима представљала опасност за шетаче, подсјетио је Велаш.

-Постојећа ограда није била задовољавајућег квалитета, имали смо и незгодних ситуација, и управо ово и јесте резултат настојања да се то све замјени. Ограда која се поставља је најквалитетнији инокс који се уграђује на јахте, тако да смо подигли стандард и ово нека буде примјер како да се и у будућности ради.

Првобитан план био је да донирана ограда буде постављена на дијелу шеталишта од Мељина ка Савини.

-Прошле године су Општина Херцег Нови и Агенција за изградњу и развој града покренуле иницијативу и првобитна идеја је била да се ограда постави од хотела „Лазуре“ и оним дијелом испод Болнице Мељине гдје недостаје. У међувремену је Агенција урадила главни пројекат реконструкције који је предала Морском добру и расписан је тендер, тако да смо онда одлучили да ограду замјенимо на овој страни, објашњава Велаш.

Вриједност нове инокс ограде је око 50 000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here