Заједничке активности Службе за инспекцијске послове и предузећа „Чистоћа“

Службеници за инспекцијске послове заједно са контролором из „Чистоћe“ обилазиће у наредном периоду, са посебним акцентом на мај, сва градилишта на територији општине (објекти у изградњи), привремене објекте, физичка и правна лица која се баве издавањем туристичког смјештаја, као и све друге кориснике који су у обавези да потпишу уговор о одвозу отпада са предузећем Д.О.О.“Чистоћа“ Херцег Нови.

Како је саопштено из овог предузећа, на овај начин биће провјеравани постојећи, уз скретање пажње корисницима на потписивање нових уговора.

Такође, биће ревидиран и број пријављених (по уговору) у односу на број постојећих сједећих мјеста (затечено стање) у свим угоститељским објектима.

Осим уговора о одвозу отпада, припадници двије службе провјераваће и уговоре о преузимању отпадних јестивих уља и масти које су, према Закону о управљању отпадом Црне Горе, сви објекти који служе храну дужни да предају преузимачу, а у Херцег Новом то је Д.О.О.“ Чистоћа“ Херцег Нови.

Овим путем из предузећа „Чистоћа“ позивају све кориснике услуга који још увијек нису потписали уговор, да то ураде у што скоријем року у просторијама предузећа, а адреси Прве бокешке бригаде бб. (стари дом здравља) у периоду од 07:00-14.00 сати, а све у жељи да се избјегну евентуалне репресивне мјере, односно казне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here