Новљани одали почаст испред зграде Генералног конзулата Републике Србије

Испред зграде Генералног конзулата у Херцег Новом, тачно у подне служен је помен жртвама страдалим у трагичним догађајима у Србији. Помену је присуствовао велики број Новљана, међу њима највише младих, који су се уписали у Књигу жалости, палили свијеће и тиме изразили дубоко саосјећање са породицама жртава и њихових вршњака.  

Екипа РТХН забиљежила је окупљање и одавање почасти испред зграде Генералног конзулата. Помен је служио архијерејски намјесник херцегновски Обрен Јовановић, протојереј ставрофор.

Међу бројним суграђанима мали је број оних који су имали снаге да дају коментар. Нијемо и у тишина су одали пошту. Осјећања је тешко изразити, али сви су својим поступцима и присуством показали искрено саосјећање са породицама жртава, ђака и чувара Основне школе Владислав Рибникар у Београду и жртава трагедије у Младеновцу.

-Не знам шта да кажем, сваки дан је све горе. Дан и ноћ, пратимо мреже и све догађаје. Све се некако промијенило, ништа није исто, подијелила је утиске наша млада суграђанка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here