ПВК Јадран стигао до шампионског трона

Љубитељи ватерпола у Херцег Новом и навијачи Јадрана имају много разлога за задовољство, јер је на основу приказаног у последњем трећем сусрету финалне серије Првенства Црне Горе као и током цијелог  такмичења екипа Јадрана у дуелима са Приморцем из Котора још једном показала моћ.

Вечерашња побједа 10:4 (3:2, 2:2, 4:0, 1:0) је круна сезоне и почетак шампионског славља на Шкверу.

Прво полувријеме је донијело занимљиву борбу и неизвјесност. Играло се дуго гол за гол.  У првој четвртини било је 3:2 за Јадран. Голове за Новљане постигли су Мартин Гардашевић, Павел Калтурин и Данило Радовић. Стријелци за Приморац били су Бојан Пауновић и Ђорђије Станојевић.

У другој четвртини разигрaо се Данило Радовић, па је Јадран повео са 5:2, али Приморац је имао снаге да приђе ривалу на гол разлике, са намјером да му одложи  шампионско славље.

На голу је бриљирао Дарко Ђуровић, сигурно најбољи појединац финалне серије.

У другом дијелу у базену као да је био само је један тим – Јадран. Мрежу Краља за 7:4 погађали су Урош Вучуровић и Џејк Мускат. Срђан Јановић није искористио петерац за Приморац, а казна је стигла у виду голова које су постигли Данило Радовић и Лазар Вукићевић – 9:4. Мирном игром у којој су и резервисти новог старог шампиона добили шансу.

Чекао се тренутак да Мартин Гардашевић прими пехар ВСЦГ за 9. узастопну односно 12.  Јадранову титулу у шампионатима Црне Горе.

Голове за Јадран постигли су: Данило Радовић три, Павел Калтурин два, Мартин Гардашевић, Матеј Чарај, Џејк Мускат, Урош Вучуровић и Лазар Вукићевић по један. Голове за Приморац постигли су: Бојан Пауновић, Ђорђије Станојевић, Марко Мршић и Филип Гардашевић по један.

Медаље финалистима Првенства Црне Горе уручио је предсједник Скупштине, Мирза Крцић, а пехар капитену Јадрана Мартину Гардашевићу уручио је предсједник ВСЦГ Ђуро Марић. Вечерашњи сусрет је почео минутом ћутње због трагедије у Београду .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here