У Градској луци солидан почетак наутичке сезоне, на везу десет пловила

Наутичка сезона у Градској луци Шквер по традицији сваке године почиње око 1. маја, тако је и ове. На везу је од јуче десет пловила. Расвјета уништена током зимских олуја је санирана, преостало је још козметички уредити пристаниште.

Директор Агенције за управљање градском луком, Божо Укропина прича за РТХН да је ријеч о пољским излетницима, који су дошли са шест катамарана и четири једрилице.

Божо Укропина, директор Агенције за управљање градском луком

– Они су јако задовољни, иако је вријеме данас кишовито. То су млади наутичари, којима временске прилике не сметају. Ту су да се забављају и обиђу Црну Гору. Имали смо дан прије посјету и четири-пет бродова Италијана, који су били у пролазу. Ако ћемо по томе судити, можемо се надати доброј сезони – наводи он.

У Агенцији, како прича Укропина, има резервација за јун, али забрињава одсуство турских гулета, којих по свој прилици неће бити ове године.

– Недостају и најаве за велике туристичке бродове из окружења. Ако то крене око 10. или 15. маја, сезона ће бити задовољавајућа. Оно што нам је ових дана било заиста важно да санирамо пристаниште и да расвјета проради. Тај сегмент смо завршили, сад ћемо још дотјерати пристанише – казао је он.

Укропина се захвалио ПВК Јадрану што је и ове сезоне уступио свлачионице и туш кабине за потребе гостију чија су пловила на везу у Градској луци Шквер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here