Почеле три шаховске лиге у Игалу

Свечаним отварањем данас у Институту Игало почели су екипни турнири Првенства Црне Горе у шаху у Премијер, Првој лиги и Првој женској лиги Црне Горе. Око 260 такмичара из три лиге поздравио је Јован Миловић, предсједник шаховског Савеза Црне Горе.

-Велики је понос и  част  да овдје у Игалу  почињемо са реализацијом пројекта са три шаховске лиге на једном мјесту. Имамо  преко 250 играча из Црне Горе, региона и других  земаља Европе. Захваљујем се Општини Херцег Нови  и ШК „Херцег Нови 1949“ без чије помоћи ми из Савеза не би могли организовати ово такмичење на овом нивоу. Ово је тренутак да се похвали и ШК „Херцег Нови 1949“, спортско друштво које корача путем успјеха што ће очекујем показати на овим турнирима Премијер и Прве женске лиге. На овом турниру наступа девет велемајстора и сматрам да су екипе изједначене  и да ће  у наредних осам дана бити виђене многе квалитетне партије и неизвјесни мечеви – казао је  Миловић и уручио  предсједнику Скупштине општине Херцег Нови Ивану Отовићу и  пресједнику ШК „Херцег Нови 1949“ Стевану Лепетићу  плакете ШСЦГ за допринос и афирмацију шаха у Црној Гори.

Првенствене турнире отворио  је Иван Отовић предсједник Скупштине општине Херцег Нови  и свим учесницим пожелио добре резултате и угодан биоравак у Херцег Новом.

-Након дужег периода  у Херцег Новом организује се овакав турнир. Захвљујем се ШСЦГ који су у шаховским радницима из нашег града и у Општини ХН  видјели одговарајућег партнера да се овакви турнири  организују на једном мјесту. Желим да у наредним данима уживате у Херцег Новом, казао је Отовић  и означио почетак шаховских такмичења.

Главни судија турнира Игор Вујачић  упознао је шахисте са прописима и првенствена такмичења  у три лиге почела су првим колом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here